Dirigent

Kevin Absillis

Op 7-jarige leeftijd zette hij zijn eerste stappen in de muziek bij de plaatselijke brassband te Leest. Op 17-jarige leeftijd besluit hij van zijn hobby zijn beroep te maken en trekt naar het Lemmensinstituut te Leuven.

In 2009 rondt hij zijn studie af met Master in de muziek (bastrombone) bij docent Michel Tilkin. Daarna studeert Kevin gedurende 2 jaar bij Ben van Dijk in Codarts te Rotterdam en 2 jaar aan het koninklijk conservatorium Luik.

Hij speelde reeds in tal van vooraanstaande orkesten en ensembles, waaronder Brussels Philharmonic, Golden Symphonic Orchestra, Vlaamse Opera, Limburgs Symfonie Orkest, Orkest van de Koninklijke Muntschouwburg, Kamerorkest van Vlaanderen, Il Novecento, Koninklijke Opera Luik, Nationaal Orkest van België.

In 2014 maakte hij zijn debuut als filmacteur, zijnde de bastrombonist van de Sint-Cecilia harmonie in de vlaams-waalse komedie “Brabançonne”.

Tevens is hij dirigent van de Fanfare De Marckezonen te Minderhout en de Concertband K.F. De Toonkunst uit Berg en de “Verenigde Vrienden” te Heusden.

In 2015 gaf Kevin een masterclass aan de universiteit van Kursk in  Rusland.

Hij is tevens Vlamo deskundige voor koperblaasinstrumenten.

Sinds de oprichting van de “Music Band Con Brio” – Binkom in september 2010 tot de ontbinding  van onze groep op 31 augustus 2020 was hij onze dirigent.