Historiek

Musicband Con Brio – Binkom

Bij de ontbinding van een concertband in juli 2009 bleven heel wat muzikanten verweesd achter. Na overleg werd het nodige muzikaal materiaal verzameld, muzikanten werden opgetrommeld, en met de hulp van een enthousiaste jonge dirigent Kevin Absillis werd op 12 september 2010 de eerste wekelijkse repetitie gehouden.

Binkom, deelgemeente van Lubbeek, werd als vaste standplaats gekozen en na zeven maand intensief repeteren werd het eerste publiek concert gehouden op 22 mei 2011 te Boutersem.

Musicband Con Brio staat als harmonieorkest voor een frisse en eigentijdse benadering van muziek. De 35-tal muzikanten, voornamelijk liefhebbers en een aantal professionele,  zijn zeer muzikaal gemotiveerd en de meerderheid hiervan woont te Binkom en omliggende gemeenten. Zij zijn allen besmet door het resistente muziekvirus, dat ze ooit opdeden aan een muziekacademie en dat hen nooit meer loslaat.

Volgens de gelegenheid brengt Music Band Con Brio een mix van muziekgenres, concertstukken op niveau, filmmuziek en relaxte tussendoortjes. Ons  gevarieerd programma zorgt ervoor dat iedereen zijn bijdrage kan leveren tot een mooi resultaat. In overleg wordt het aantal optredens per jaar beperkt door een gerichte keuze.

In de afgelopen jaren hebben we al een hele reeks concerten verzorgd waarbij we tal van jonge muzikanten en muzikale groepen de kans hebben geboden hun gave en talent waar te maken.

De muzikale sfeer, vriendschap en vooral de gezelligheid vormen samen een leuke ontspanning waar we elke wekelijkse repetitie naar uitkijken.

Vlamo 8/10/2017